Biga Muhtarlarından İçdaş'a Teşekkür...

Biga Muhtarlarından İçdaş'a Teşekkür...
28 Kasım 2017 - 15:02

Türkiye’nin ağır sanayi alanındaki öncü milli kuruluşlarından İÇDAŞ A.Ş., Biga ilçesinin muhtarlarını üretim tesislerinde misafir etti. Biga Muhtarlar Derneği Başkanı Ayhan Ferah önderliğinde gerçekleşen ziyarette, muhtarlar İÇDAŞ A.Ş.’nin Değirmencik ve Bekirli’deki modern üretim tesislerini gezerek bilgi aldılar. Çelik üretim tesisleri, termik santral ve tersaneler alanını gezerek bilgi alan muhtarlar, İÇDAŞ’ın ülke ekonomisine yaptığı katkıyı bildiklerini belirterek, bundan da Bigalı olarak gurur duyduklarını ifade ettiler. 

 Türkiye’nin önde gelen ağır sanayi kuruluşlarından İÇDAŞ, Biga ilçesinin mahalle muhtarlarından oluşan 85 kişilik heyeti ağırladı. Çanakkale’nin Biga ilçesine bağlı Bekirli ve Değirmencik köylerinin sınırları içinde yer alan İÇDAŞ A.Ş. tesisleri, ülkemizin en üst düzey devlet kademesi yöneticilerinden, muhtarlarına kadar kıymetli misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. Türkiye’nin örnek ağır sanayi kuruluşu İÇDAŞ A.Ş.’nin tesisleri ziyaretçilere de gurur veriyor.

Muhtarlar, çelik üretim tesislerinde hurdaların eritilerek ürün haline getirilmesini aşama aşama yerinde incelediler. Üretimde kullanılan soğutma suyunun çevreci bir anlaşıyla denize deşarjına şahit oldular. İçme suyu kalitesine ulaşan ve bu sularla dolan havuzlarda yetiştirilen balıkları gören muhtarlar şaşkınlık yaşadılar. Muhtarlarımız, üretimde doğal hayata verilen yüksek önemi deşarj suyundan elde edilen içme suyunu tadıp test ederek onayladılar. Termik santrallerin çevreye olan hasssas üretimi hakkında da bilgi alan muhtarlar, İÇDAŞ’ın doğa ve çevre konusundaki hassasiyetini de yerinde görme imkanı buldular.

Tersaneler bölgesinde, ülkemizin gurur projesi olan Türk Deniz Ticaret Koster Filosu ‘Türk Yıldızı’ için İÇDAŞ A.Ş.’nin ürettiği kosterler hakkında bilgi aldılar. Bir gün boyunca tesisleri gezen muhtarlar öğlen yemeğini de çalışanlarla birlikte yediler.

Biga Muhtarlar Derneği Başkanı Ayhan, İÇDAŞ A.Ş.’nin Çanakkale’deki tesislerinin Türkiye’nin gururu olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Bizim hemşehrilerimiz, köylülerimiz, çocuklarımız, gençlerimiz işte bu modern tesislerde çalışıyor. Milli sanayi kuruluşumuz İÇDAŞ, 7’den 70’e elini uzatıyor. İş veriyor aş veriyor. Bizim çocuklarımız, kardeşlerimiz burada gönül rahatlığıyla alın terini döküyor. Tüm bunlarla birlikte İÇDAŞ, okullar açıyor. Sportif faaliyetlerle gençlerimizin elinden tutuyor. Ülkemiz için şampiyonlar yetiştiriyor. Öğrencilere burslar veriliyor. Çanakkale’deki tarihi arkeolojik alanların ortaya çıkmasında ve korunmasında öncülük ediyor. Yaptığı sponsorluklarla tarihe ve medeniyete destek oluyor. İÇDAŞ kazanırken paylaşmasını biliyor. İÇDAŞ’la birlikte Biga da büyüyor. Biga ekonomisi ve nüfusunun sosyo kültürel yapısı değişiyor. İÇDAŞ’ın büyüklüğünü, üretim aşamasında çevreye ve doğaya nasıl hassas yaklaştıklarını, tesislerinin modern yapısını yerinde gördük. İÇDAŞ’ı kuran Aslan ailesinden ve şirket yöneticilerinden Allah razı olsun.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum