"DİYABET'' DEĞİL ''ŞEKER HASTALIĞI"

"DİYABET'' DEĞİL ''ŞEKER HASTALIĞI"
17 Kasım 2017 - 12:32

ŞEKERİN SEBEP OLDUĞU HASTALIKLARA DİKKAT ÇEKELİM…

Özel Biga Can Hastanesi olarak küresel bir halk sağlığı sorunu olan “Şeker Hastalığına”  ve yarattığı sağlık sorunlarına dikkat çekmek amacıyla 14 Kasım Diyabet Günü kapsamında “Şekersiz Tatlı Tarifleri” semineri düzenledi. Düzenlenen seminere Başhekim Dr. Emrah Direk, Dr. Feza Şen, Diyetisyen Merve Barbaroz, Klinik Psikolog Yasemin Arslan, Fizyoterapist Bilge Fidan, Dahiliye Uzmanı Cengiz Ünüvar ve bayanlar katıldı. Özel Biga Can Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi  ve GAPS Beslenmesi Danışman Hekimi Dr. Feza Şen yaptığı açıklamada; Hareketsiz yaşamı tercih ederek, sağlıksız beslenme alışkanlıkları ile günleri tamamlayarak hayatımızda kalp damar hastalıkları, kanserler, diyabet ve birçok hastalığa davetiye çıkarıyoruz.

Unutmayalım ki; hayatımızın tadı yerine acısı olan “Şeker” sadece “Diyabet” hastalığının değil kansere kadar birçok hastalığın sebebidir.

Dünyada “Şeker Hastalığı” olan kişi sayısı 415 milyon olup “Diyabet Ülkesi” dünyanın Çin ve Hindistan’dan sonraki en büyük 3. Ülkesidir.

Amerika nüfusundan büyük olan bu “Şeker Hastalığı” ülkesi dünyadaki sağlık harcamalarının tek başına %12’sine sahip… Bu harcamaların içinde şekerin tetiklediği kansere ait olan sağlık harcamaları yok…

En çok yaptığımız hataların başında çocuklarımızı şekerle ödüllendirmek gelmektedir ki bu en büyük toplumsal yanlışımızdır.

“Şeker” çocuklarımız için ödül değil zehirdir aslında…  Çünkü “Şeker” çocukların bağışıklık sistemini yıkar, bağırsak florasını bozar, zamanla çocukları hiperaktif yapar, dikkat dağınıklığına sebebiyet verir.

Küresel bir halk sağlığı sorununa sebep olan “Şekerin” yaptığı tahribata dikkat çekmek adına; Özel Biga Can Hastanesi olarak bundan böyle

“Diyabet” demeyelim “Şeker Hastalığı” diyelim… Kampanyamızı başlatıyoruz.

Bu kampanyada ücretsiz olarak Sağlıklı Yaşam Kliniğimizde kadınlarımıza uygulamalı olarak “Şekersiz Tatlı Tarifleri” eğitimlerini düzenliyoruz.

Uluslararası Diyabet Federasyonu (IDF) tarafından 2015 yılında 7 ncisi yayınlanan Diyabet Atlası verilerine göre;

11 yetişkinden 1’i “Şeker Hastası”,

7 doğumdan 1’i gebelik diyabetinden etkileniyor,

Her 6 saniyede 1 kişi diyabet hastalığından hayatını kaybediyor,

Körlük ve görme kayıplarının en önemli nedenlerinden biridir.

Şeker Hastalığı olanların yaklaşık % 10 ila 12’si böbrek yetmezliği ile hayatını kaybetmektedir.

Ayak ve bacakları ampüte edilenler en çok Şeker Hastalarıdır.

Hayatımızın tadı yerine acısı olan “Şekerin” yaptığı tahribata dikkat çekmek amacıyla çıktığımız bu yolda çok değerli basın mensuplarımızdan haklı desteklerini bekliyor, teşekkür ediyoruz” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum