Biga indirimli Alışveriş günleri başladı

Biga indirimli Alışveriş günleri başladı
19 Ocak 2017 - 22:18 - Güncelleme: 19 Ocak 2017 - 22:33

Biga Belediyesi, Biga Ticaret ve Sanayi Odası ve Biga Esnaf ve Sanatkarlar Odası işbirliğinde gerçekleştirilen Biga İndirimli Alışveriş Günleri’nin 2’ncisi, bugün (19 Ocak 2017) Kapalı Çarşı önünde gerçekleşen açılış seremonisinin ardından başladı. Saygı Duruşu’nun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla protokol programına geçildi.

Biga Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İbrahim Mutur özetle şöyle konuştu:

“Öncelikle yeni bir yılı karşıladığımız 2017’nin bu ilk günlerinde sizlere daha keyifli alışverişler ve iyi eğlenceler diliyorum. Ahilik kültürünün kardeş kökünden türeyen dostluk, yardımlaşma ve kardeşliğin bir temsilidir. Amacımız asırlar öncesine dayanan geçmişiyle birlikte birlik ve beraberliğimizle ticari ahlakımızla bu geleneğimizi yaşatmaktır. İşlerin durgunlaştığı kış aylarında ekonominin bir nebze de olsa canlanmasını sağlamak, insanlarımıza keyifli ortam sunmak ve eğlenceli etkinlikler düzenlemektir. Bu alışveriş günlerinde maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen değerli esnaf arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Değerli arkadaşlar sayıları gün geçtikçe artan büyük alışveriş merkezleri karşısında direnen küçük esnaflarımıza bir nebze ümittir bu yaptığımız etkinlikler. İkincisini düzenlediğimiz alışveriş günlerinde esnaflarımıza katkı sağlamak bizleri mutlu edecektir.”

Ardından kürsüye çıkan Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Melih Akyıl; “İkincisini düzenlediğimiz Biga Alışveriş Günleri’nde bu kötü hava şartlarına rağmen hepiniz burada olduğunuz için teşekkür ediyorum. Bu birlikteliği sivil toplum kuruluşları ve kamu temsilcileri bir arada olarak gerçekleştirdikleri için teşekkür ediyorum. Ekonomik olarak sosyal katkılar da getirir kentimize. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Biga Belediye Başkanı İsmail Işık yaptığı konuşmada: “Hava muhalefeti nedeniyle kortej yürüyüşümüzü iptal ettik. Bu yıl ikincisini düzenliyoruz. Aralık ayında yapacağımız Biga İndirimli Alışveriş Günleri’ni yaşanan terör olayından dolayı iptal ertelemiştik. Belediye olarak halkımız için elimizden geleni yaparak değişik etkinlikleri sunuyoruz. Esnafımızı ekonomik anlamda canlandıracak olan bu etkinlikle, bir araya toplandık. Biga İndirimli Alışveriş Günleri sayesinde çarşı esnafımızın ticari anlamda başarı sağlayacağını, keyifli alışveriş yaşanacağını umut ediyor, vatandaşımıza iyi eğlenceler ve esnafımıza bol kazanç diyorum. 4 gün boyunca sürecek olan Biga İndirimli Alışveriş Günleri, Biga esnafının ticari kazancını arttırmak ve Biga’ya canlılık kazandırmak için gerçekleştiriliyor” ifadelerini kullandı.

Biga Kaymakamı Gökhan Görgülüaslan ise “Bu organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. İkincisi gerçekleştiriliyor. Geçen yıl ilçemiz ekonomisine, ilçemiz  hayatına renk getirdiğini gördüğüm bir organizasyondu. Bu sene, geçen yıldan alınmış olan eksiklerle ilgili  derslerle, daha iyi daha büyük güzellikler olacağına inandığım bir organizasyon olacak. Katkı veren herkese çok teşekkür ediyorum. Bu organizasyonun ilçemize hayırlar getirmesini dilerim” dedi.

İndirimli Alışveriş Günleri’nin ikincisi sokak etkinlikleri, defileler ve büyük indirimlerle 4 gün boyunca devam edecek. Sokaklarda kurulan sobalar, soba başında kestane keyfi yaşatacak. Maskotlar, palyaçolar, konserle de etkinliklerin eğlence bölümünü oluşturacak. Etkinliklerle birlikte, genel ekonomik krizden etkilenen ve zor günler geçiren yerel esnafın ekonomik anlamda canlanması ve yerel halkın yaşanan zor günlerin etkisinden çıkıp bir nebze de olsa rahatlaması amaçlanıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum