Biga İndirimli Alışveriş Günleri, 4 gün boyunca Biga'da karnaval etkisi yaşattı

Biga İndirimli Alışveriş Günleri, 4 gün boyunca Biga'da karnaval etkisi yaşattı
23 Ocak 2017 - 11:20 - Güncelleme: 23 Ocak 2017 - 11:33

"Amacımız Biga ekonomisine katkıda bulunmak..."

 

Biga Belediyesi, Biga Ticaret ve Sanayi Odası ve Biga Esnaf ve Sanatkarlar Odası işbirliğinde gerçekleşen Biga İndirimli Alışveriş Günleri'nin ikincisi, Biga'da büyük karnaval havası yaşattı.

 

Son gün de sokak etkinlikleri, sokak müzisyenlerinin dinletileri, doğaçlama tiyatro grubunun gösterileri, çocuk etkinlikleri, defile ve konsere sahne oldu. Soba başlarında kestaneler pişti, Bigalılar sokakları boş bırakmadı.

 

Sokak defilesinde Biga'daki giyim firmalarının ürünlerinin sergilediği ve saç tasarımları Sibella kuaförde yaptırılan ünlü mankenler podyuma çıktı. Sema Şimşek, Günay Musayevra, Yağmur Ayaz, TatyanaTsikeviç, Tuğçe Sarıkaya, Marina, Federenko Yasemin Yeniay, Sibel Demiralp, Fırat Tepe, Batuhan Durman ve Aysun Baceoğlu gibi ünlü mankenlerin katıldığı defile, yoğun ilgi gördü. Defilenin sonunda manken Aysu Baceoğlu kısa bir konser verdi.

 

Biga İndirimli Alışveriş Günleri'nin ikincisi Firdevs konseri ile sona erdi. Konser öncesi konuşan sunucu Murat Makar önce Hasan Özden Sokak'ı dolduran Bigalılara kendilerini alkışlattı. Makar ardından şu ifadelerle neden sokaklarda olunması gerektiğini anlattı:

 

"İndirimli alışveriş günlerine katıldığınız için kendinizi alkışlar mısınız... Nede alkışlar mısınız, biliyor musunuz. Çünkü normalde geçtiğimiz ay içerisinde yapılacak bu organizasyon dünyanın ve Türkiye'nin başına bela olmuş malum terör olayları nedeniyle ertelendi. Biga Ticaret ve Sanayi Odası, Biga Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Biga Belediyesi organizasyonun bu aya ertelenmesine karar verdi. İyi mi etti. Evet, iyi etti. Neden? Çünkü inadına olmak gerekiyor sokaklarda teröre karşı. Amacı ne terörün. Evinizde bulunun, çıkmayın dışarı. Bomba patlasın çıkmayın sokağa. Olaylar olsun alışveriş yapmayın, ticarete katkıda bulunmayın.  Herkes korksun, herkes sineye çekilsin. Ama burada öyle bir şey var mı. Yok! Bu nedenden dolayı kendinizi kocaman alkışlayın. İşte bu nedenden dolayı yapılıyor bu alışveriş etkinlikleri."

 

Saat 20:15'te ise Firdevs konseri başladı. Sahne performansı ve söylediği şarkılarla Bigalıların içini ısıtan Firdevs'e Biga Belediye Başkanı İsmail Işık çiçek takdim etti ve etkinliklerin kapanış konuşmasını yaptı. Başkan Işık özetle; "Biga İndirimli Alışveriş Günleri'nin ikincisinin sonuna geldik, Firdevs hanımın konseriyle. Konserden sonra sokak etkinliklerimiz devam edecek. Ben sizlere bu 4 gün boyunca bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederim. Amacımız sivil toplum dinamikleri ile birlikte Biga esnafına, Biga ekonomisine küçük de olsa bir katkı verebilmekti. Geçen yılki etkinliklerin sonunda esnafımızın çoğu mutlu oldu ve üçüncü bayram gibi iş yaptıklarını söylediler. Bu nedenle bu yıl da ikincisini gerçekleştirdik. Sizin desteğiniz arttıkça bu etkinliklerimizi de sürdüreceğiz. Ben hepinize yaşanacakşehir mutlu Biga hedefimize destek olduğunuz için teşekkür ediyorum. İyi akşamlar diliyorum" ifadelerini kullandı.

 

Biga İndirimli Alışveriş Günleri, 4 gün boyunca Biga'da karnaval etkisi yaşattı. Sokaklarda her görüşten insanlar bir arada soba başında kestane pişirdiler, kaynaştılar. Çoğu Bigalı da indirimli alışveriş heyecanına ortak oldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum