AK Parti İl Başkanı Karadağ'dan İlk Tur Oylaması Değerlendirmesi

AK Parti Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ Anayasa değişiklik paketindeki 18 maddenin ilk tur oylaması hakkında değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti İl Başkanı Karadağ'dan İlk Tur Oylaması Değerlendirmesi
16 Ocak 2017 - 10:58

AK Parti Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ Anayasa değişiklik paketindeki 18 maddenin ilk tur oylaması hakkında değerlendirmelerde bulundu. Karadağ yaptığı değerlendirmede milletin vekillerinin anayasa değişikliğine sahip çıktığı yorumunda bulundu.İl Başkanı Karadağ ilk tur oylaması ile ilgili yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi;

Geçtiğimiz hafta Pazartesi günü itibari ile başlayan ve dün sona eren anayasa değişikliği paketi görüşmelerinin ilk turu sona erdi. Özellikle ülkemizin yönetimsel anlamda birçok değişiklik ile ilgili konuları içeren anayasa değişiklik paketinin her maddesinin 340’ın üzerinde evet oyu olması bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Bu çalışma siyasi tarihimizin en büyük anayasa değişiklik paketi olması hasebi ile bizler için ve milletimiz için önem arz etmektedir. Ülkemiz büyük bir değişim ve dönüşüm sürecinden geçerken mevcut yönetimsel anlayış bazı sancılı durumlar doğurmuştur. Bu sancılı durumları en aza indirmek hatta yok etmek için uzun süredir partimizin hukukçu kurmaylarının yaptığı anayasa değişiklik çalışmaları vardı. Millet iradesinin yönetime doğrudan yansıması anlamında Cumhurbaşkanını doğrudan halkın seçmesi ile ilgili değişiklik  geçtiğimiz yıllarda uygulamaya konulmuştu. Fakat bu değişiklik tam anlamıyla millet iradesinin doğrudan yönetime yansıması anlamında eksiklikler içeriyordu. Bu değişiklik tam anlamıyla ne yürütmeye ne yasamaya yansıyordu. İnşallah yapılan bu çalışmayla birlikte halk iradesinin seçtiği Cumhurbaşkanı devleti yönetme anlamında daha reel yetkilere sahip hale gelecektir.

Bu paketin içeriğinde sadece Cumhurbaşkanlığı sistemi olmayıp anayasa değişiklik paketinin demokratikleşme paketi olduğunu ifade eden Karadağ sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı;

Değişiklikleri içeren pakette seçilme yaşının 18 e indirilmesi, Askeri mahkemelerin kapatılması, HSYK Üyelerinin çoğunluğunun meclis tarafından seçilmesi gibi maddelere de yer verilmiştir. Bu değişiklikler uzun yıllardır üzerinde çalışılan ve ülkemizin daha da demokratikleşmesi adına göreve gelmiş tüm hükümetlerin hayata geçirmeye çalıştığı konulardır. İnşallah 18 Ocak Çarşamba Günü başlayacak olan 2.Turda da karşımıza 1.Turdaki tablodan farklı bir tablo çıkmayacaktır ve demokraside en büyük hakem olan halkımızın önüne bu değişikliği Mart sonu Nisan başı gibi getireceğiz.Dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum