Mezarlık Satışı İddiasına 'Satış Yok' Yanıtı

Mezarlık Satışı İddiasına 'Satış Yok' Yanıtı
07 Aralık 2017 - 14:42

Biga Belediyesi Meclisi Aralık ayı toplantısı sonrası ilginç bir iddia ortaya atıldı.

Adalet ve Kalkınma Partisi Biga İlçe Başkanı Ahmet Şahin; Çavuşköy Mahallesi’nde Biga Belediyesi’ne ait tarla vasfındaki arazilerin satış yetkisi alınması için Belediye Meclisi’nde görüşülmesi ile ilgili bir mezarlık alanının satılacağını öne sürdü.

Biga Belediyesi Aralık ayı Meclis Toplantısı’nda Çavuşköy’de Biga Belediyesi’ne ait 1165 ada ve 27 parsel numaralı, 1175 ada ve 1 parsel numaralı, 1176 ada ve 64 parsel numaralı, 1177 ada ve 104 parsel numaralı, 1178 ada ve 18 parsel numaralı, 1190 ada ve 1 parsel numaralı ve 1221 ada ve 4 parsel numaralı tarlaların satış yetkisi konuları görüşüldü.

Bu alanlar arasında 1190 ada ve 1 numaralı parsel mezarlık alanı olarak kullanılıyor. Ancak Çavuşköy’ün Biga’nın mahallesi olmasıyla muhtarlığa ait alanların Biga Belediyesi’ne devri sırasında Biga İlçe Tapu Müdürlüğü bir hata yaptı ve bu alan tarla vasfı ile devredildi. Çavuşköy’deki 4 mezarlıktan 3'ü ise doğru bir şekilde devredildi.

Biga Belediyesi’nden ulaştığımız bir yetkili ise mezarlık alanının satışının söz konusu olmadığını, satış yetkisinin Belediye Encümeni’nde olduğunu ve ilgili parselin Biga İlçe Tapu Müdürlüğü’nce tarla vasfında devredildiği için de satılacak yerler arasında Belediye Meclisi gündemine girdiğini ifade etti.

Biga Belediyesi’nden ulaştığımız yetkili aynı zamanda Adalet ve Kalkınma Partisi Biga İlçe Başkanı Ahmet Şahin’in paylaşımı ile ilgili; “Sorunun kaynağı Biga İlçe Tapu Müdürlüğü ve zaten meclis toplantısı sonrası yapılan yanlışlık fark edildi. Mezarlık alanı satışı söz konusu değil. Gerekli yazışmalar yapıldı ve Biga İlçe Kadastro Müdürlüğü ile Biga İlçe Tapu Müdürlüğü’nde de düzeltmelerin gerçekleştirilmesi için gerekli işlemler başlatıldı” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak:bigacarsambapostasi

YORUMLAR

  • 0 Yorum