Çalışan gazeteciler gününde kar sohbeti

Çalışan gazeteciler gününde kar sohbeti
10 Ocak 2017 - 15:31

Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle basın mensuplarıyla bir araya geldi. Biga Şehir Parkı'nda gerçekleşen kahvaltılı toplantı saat 10:00'da başladı.

 

Kahvaltının ardından gerçekleşen sohbette basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Belediye Başkanı Işık; "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nüzü kutluyorum. Zorlu şartlarda görev yapıyorsunuz. Gazetecilik mesleği çok önemlidir" dedi.

 

Başkan Işık, yoğun kar yağışı nedeniyle gelen soruları da yanıtladı. Başkan Işık'ın konuşması özetle şöyle:

 

"Son 15 yıldır böylesi görülmedi"

Cuma gününden önce beklediğimiz bir durumdu. Yoğun kar yağışının etkisi altında kaldı ilçemiz. Ülke genelinde de özellikle bizim bölgemiz için bu yeni bir durum. Son 15 yıldır böylesi görülmedi. Tüm ekiplerimiz kar yağışı öncesi meterolojinin uyarılarını dikkate alarak teyakkuz durumuna geçtiler. 6 iş makinası, 5 kamyon, 3 lojistik araç, 2 kar küreme aracı, greyder ve 100 kişilik kriz ekibimiz ilk andan itibaren çalışmaya başladılar. Ancak temizlediğimiz yollar kısa süre içinde aynı duruma geliyorlar. Kar yağışı etkili. Ekiplerimiz hem yolları açıyorlar ve kaldırımların yaya kullanımına uygun olması için çalışıyorlar hem de kar yığınlarını şehir dışına çıkarmak için mücadele ediyorlar. Buz sarkıtlarını temizliyoruz. Sıcak yemek yardımlarımızı ihtiyaç sahiplerine her tür zorluğa rağmen ulaştırıyoruz. Açık lise sınavlarına girecek arkadaşlarımız etkilenmesinler diye sınav yapılacak okullarımızı temizledik. Tuzlama yapılıyor. Solüsyon kullanıyoruz. Çöplerimizin toplanmasında zaman zaman aksamalar olabiliyor ancak ekiplerimiz ciddi bir mesai harcıyorlar ve görevlerini başarıyla yerine getiriyorlar. Sokaktaki can dostlarımızın aç kalmamaları için mamalarını düzenli aralıklarla kontrol ediyoruz. Zor bir süreçten geçiyoruz.

 

"Doğal afet durumundayız"

Bazı eleştirileri görüyorum. Ancak ciddi bir doğal afet yaşandığı da unutulmamalı. İstanbul gibi büyükşehir belediyeleri bile bu doğal afet karşısında bir yere kadar mücadele edebiliyor. Çanakkale- Bandırma ve Çan yolları sık sık trafik akışına kapanıyor. Karayolları çalışmıyor diyebilir miyiz? Kocabaşçayı'nın taşması ıslah projesinin başarısız olduğunu mu gösterir? Doğal afet zamanlarında sakinliğimizi korumalı, tedbirleri almadan sokağa çıkmamalı, araçlarımızı mevcut şartlara göre hazırlamadan kullanmamalı ve toplu ulaşımı tercih etmeliyiz. Gerekli çalışmaların yapıldığından kimsenin şüphesi olmasın. Mesai arkadaşlarım zaman zaman uykusuz dahi kalarak görevlerinin başındalar. Onların çalışmadığını ima eden hiçbir eleştiriyi kabul etmiyorum. Ülke genelinde yaşanan bir sorunu, Biga'da çalışma olmadığı şeklinde yorumlamak en basit haliyle kolaycılıktır. Ekiplerimiz Halk Masa sistemine kaydedilen tüm şikayetleri titizlikle değerlendiriyorlar.

 

"İlginç istekler geliyor"

Yetki alanımız dışından çok sayıda istek geliyor. Köylerden istekler geliyor. Biga Belediyesi'nin yetki alanı belli, İlçe Özel İdare'nin, Karayolları'nın yetki alanı belli. Yetki alanlarımız dışına çok acil durumlar olmadığı sürece araç göndermemiz çok zor. Tüm kurum ve kuruluşlara bağlı ekiplerin yoğun mesai harcayarak çalıştıkları konusunda kimsenin şüphesi olmaz. Sürekli iletişim halindeyiz. Önceliğimiz şehir merkezi başta olmak üzere mahallelerimiz. Acil durumlarda lütfen bizle iletişim kurulsun.

 

"Çarşamba pazarı kurulacak, ama..."

Kapalı pazaryeri çatısının çökme riski bulunuyor. Pazaryerine giriş ve çıkışları kapattık. Mevcut şartlarda çatı temizlemesi yapmamız çok zor. Bu şartlarda çarşamba pazarı hal binası önünde kurulacak. Ekiplerimiz bölgenin hazır olması için çalışıyorlar.

 

"Acil durumlarda bize ulaşın"

Acil durumlardan belediyemize ait iletişim numaralarından ekiplerimize ulaşılabilir. Ekiplerimiz çok sayıda acil durumda olan hastaları, hastanelere ulaştırdılar. Zor durumda olan vatandaşlarımızdan gelen mesajları dikkatle takip ediyoruz.

 

"Gerekli uyarılar yapıldı"

Dün sabah güne Kaymakam beyle başladık. Sürekli görüşme halindeyiz. Karların yağmur baskısıyla erimesi ve sonrası yaşanabilecek sel felaketi konusunda görüşmeler yapıyoruz. Yeniceköy ve Kalafat'ta riskli bölgelerde gerekli uyarıları yaptık.

 

"Cuma gününden bu yana aralıksız çalışıyoruz"

Cuma gününden bu yana ciddi bir emek harcayan mesai arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Esnaflarımıza da özellikle destekleri için teşekkür ediyorum. Arkadaşlarımıza çalışmaları sırasında çay ikram edenler, baklava ısmarlayanlar görüyorum. Herkes yaşanan doğal afetin farkında. Hatta sosyal medyada mesai arkadaşlarımızın eşlerinden 'kar başladığından beri eşimi göremiyorum" siteminde bulunanları gördüm. Mesai arkadaşlarımızın ne çok çalıştığı ve nasıl bir mücadele sergilediğinin en yakın tanıklarıdır, eşleri. Biga'da 600'ü aşkın sokak var. Ana yolları bırakıp ara yolları tamamen temizlememiz çok zor. Acil olarak kullanılan yolları temizlemeye devam ediyoruz. Hastane yolu gibi sorun olmaması gereken bölgeleri ekiplerimiz sürekli açık tutuyor. Zincirli ve kar lastiği bulunan araçlar için ana yollarımız kullanılabilir durumda. Toki ve Ortur bölgesinde de ekiplerimiz çalışıyor. Halkımızın bu doğal afeti en az hasarla atlatması ve bu durumdan ciddi bir şekilde etkilenmemesi için elimizden gelen çalışmayı yapmaya devam edeceğiz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum