DEPREM, KUVVETLİ YAĞIŞ, SEL! AYVACIK İLÇESİ'NDE NELER OLUYOR?

DEPREM, KUVVETLİ YAĞIŞ, SEL! AYVACIK İLÇESİ'NDE NELER OLUYOR?
15 Ocak 2017 - 19:47

Orhan GÜN   

/Çanakkale TV- Çanakakle'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 4.6  ve 4.3 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Bunun yanı sıra  sabaha kadar 26 küçük çaplı deprem de kaydedildi. Kent deprem korkusu yaşarken aşırı yağış ve su baskınları da meydana geldi.

Beldenin içinden geçen Ilıca Deresi’nden gelen yağmur suları, Karayolları tarafından yeni yapılan köprüden geçemeyince, taşarak beldeyi sular altında bıraktı. Sel nedeniyle belde de bulunan onlarca işyerini su bastı. İşyeri sahipleri suların götürdüğü mallarını toplamak için çaba harcarken, ev sahipleri de evlerine giren sel sularını tahliye etmek için yoğun çaba harcadılar.

Küçükkuyu’nun Mıhlı Mahallesi'nde ise Çanakkale Balıkesir İl sınırını ayıran Mıhlı Çayı da taştı. Yazlıkların bulunduğu Mıhlı Mahallesi’nde de bir çok ev sular altında kaldı. Belediye ekipleri vatandaşlara yardım etmek için yoğun çaba harcarken Saat 02.00 sıralarında yağışın etkisini kaybetmesiyle, şimdilik sular çekilmeye başladı. Küçükkuyu için sel riski henüz sona ermedi...

AFAD VE BAŞKAN HASARI AÇIKLADI 

Belediye ve Çanakkale İl afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri gece boyunca çalışarak sel sularının tahliyesini çalışıp, tıkanan rögarları açtı. Yağşın etkisini kaybetmesi ve yapılan çalışmalar sonucunda sel sularının çekilirken, taşkının bilançosu da ortaya çıkmaya başladı. Küçükkuyu Belediye Başkanı CHP'li Cengiz Balkan, "Taşkınlar nedeniyle 70 işyerini su bastı. 25 küçükbaş ve 1 büyükbaş hayvan ile belediyenin hayvan barınağındaki 15 köpek telef oldu" dedi.

CAN KAYBI YOK 

 

Çanakkale İl Afet ve Acil Durum Müdürü Levent Yılmaz,  ekiplerin, kentte kuvvetli yağış ve depremlerin meydana geldiği bölgelere kısa  sürede ulaştığını, gerekli çalışmaların yapıldığını, iki olayda can kaybı  bulunmadığını bildirdi.  AFAD arama ve kurtarma ekiplerinin kısa sürede bölgeye ulaştığını  ifade eden Yılmaz, "Ekibimiz bölgede yaptıkları incelemeler neticesinde, su  baskınından dolayı çok sayıda ev ve iş yerinin zarar gördüğünü tespit etmiştir"  diye konuştu. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum