Alışveriş heyecanı -1 derece soğuğa rağmen durmadı

Alışveriş heyecanı -1 derece soğuğa rağmen durmadı
22 Ocak 2017 - 15:49 - Güncelleme: 22 Ocak 2017 - 15:57

Alışveriş heyecanı -1 derece soğuğa rağmen durmadı

Biga Belediyesi, Biga Ticaret ve Sanayi Odası ve Biga Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın işbirliğinde gerçekleştirilen Biga İndirimli Alışveriş Günleri'nin 3'üncü günü soğuk havaya rağmen ilgi çekti.

Gün içinde yetenek yarışmaları yapıldı, esnaflar tarafından hediyeler dağıtıldı, Ali Doğan Sokak'ta çocuk etkinlikleri gerçekleştirildi. Geleneksel orta oyununun ve Türk geleneğinin önemli bir parçası olan Hacivat ve Karagöz sahneden çocuklara seslendi. Palyaçolar çocukların yüzlerini boyadı.

Soğuk havada sobaların başlarında kestaneler pişti, Bigalılar evlerden sokaklara taştı. Acapella grubu, halk oyunları ekibi ve sokak müzisyenleri sokakları renklendirdiler. Ünlü mankenlerin esnaf ziyaretleri de ilgi çekti.

Saat 15:00'te Kasaplar Sokak'ta kurulan sahnede ünlü mankenler boy gösterdi. Bigalı firmaların giysileri, ayakkabıları ile boy gösteren mankenlerin saç tasarımları da Bigalı kuaförlerce yapıldı. Manken Günay Musayeva'nın giydiği, Bigalı kuyumcu tarafından yaptırılan 4 kilo ağırlığındaki altından elbise ise dikkat çekti.

Günün finalini ise -1 derece soğukta toplanan binlerce müzikseverin sıcacık şarkılarıyla içini ısıtan Aydilge yaptı. Biga Belediye Başkanı İsmail Işık sahneye çıkarak sanatçıya ve soğuğa rağmen alandan ayrılmayan halka teşekkür etti. Başkan Işık; "Esnafımız sağ olsun indirimlerle destek oluyor. Biz de bu soğuk kış gününde Bigalı hemşehrilerimiz evlerinden çıksın, hoş vakit geçirsin diye bu etkinlikleri düzenledik. Bu, bütün bölgede, çevrede örnek bir etkinlik oldu. Meslek odalarımızla birlikte düzenlediğimiz İndirimli Alışveriş Günleri'nin Biga ekonomisine, esnafımıza ve halkımıza katkılı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

20:00'de başlayan konser, -1 derece soğuğa rağmen 1:30 saati geçti. Sanatçının performansı dikkat çekti. Konserin ardından evlerine gitmek yerine sobaların başında kestane pişiren insanlar, sokak müzisyenlerinin de desteğiyle Biga sokaklarını karnaval alanına çevirdiler. Ayrıca Seda Balcı adlı vatandaş yetenek yarışmasını 1 dakika 24 saniye 8 salisede bitirerek telefon kazandı. Balcı'ya hediyesi konser öncesi işletmeci tarafından verildi.

Minik ikizler Ece ve Ada'nın konser ziyareti ise gecenin renkli anları arasındaydı. Belediye Başkanı İsmail Işık'ın da fotoğraf çektirdiği minik ikizlerin sahneye çıkmak istemesi ise herkesi gülümsetti. Aydilge'nin de ilgi gösterdiği miniklerin hiçbir şeyden habersiz rahat halleri dikkat çekti.

Biga İndirimli Alışveriş Günleri'nin son gün etkinlikleri kapsamında alışveriş heyecanı tam gaz devam edecek. Saat 15:00'te ünlü mankenlerin katılımıyla Hasan Özden Sokak'ta defile yapılacak. Defilede de yer alacak Aysu Baceoğlu, defilenin ardından konser verecek. Saat 20:00'de ise Firdevs, konser için sahneye çıkacak ve alışveriş günlerinin ikincisinin son etkinliğini gerçekleştirecek.

Sobalarda kestane keyfi ise gece geç saatlere kadar devam edecek. Etkinlik çadırlarında firmaların tanıtımları da sürecek. İndirim kuponları dağıtılmaya devam ediyor. Çekilişler yapılacak. Hediyeler dağıtılacak.

Biga esnafının yüzünü güldürecek ve yerel halkın aileleriyle sokaklarda zaman geçirmelerini hedefleyen etkinlikler, esnafların da indirimlerle katkısıyla daha şimdiden bu yıl insanları genel olarak mutlu etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum