Biga Belediyesi'nden Eğitime Tam Destek

Biga Belediyesi'nden Eğitime Tam Destek
31 Ocak 2017 - 17:29 - Güncelleme: 31 Ocak 2017 - 17:33

Biga Belediye Başkanı İsmail Işık’ın ‘eğitimine destek olunmuş Biga’ hedefi kapsamında Biga Belediyesi Alişdede Bilgi Evi’nde ilk ve ortaöğretim ile lise öğrencilerinin kullanabileceği fen laboratuarı hazırlandı. Açılışı yapılan fen laboratuarı, Biga ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler kapsamında okulların da kullanımına açık olacak. Öte yandan Başkan Işık tarafından Biga Ortaokulu’na da bir fen laboratuvarı kazandırılmıştı.  

 

Biga Belediyesi Alişdede Bilgi Evi’nin 3’üncü katında Fen Laboratuvarı açıldı. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hazırlanan laboratuarın açılışını yapan Biga Belediye Başkanı İsmail Işık; “Bazı okullarımızın laboratuvarları yok. O yüzden Biga'mızın bir ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Burasını da Kültür Müdürlüğümüz düzenledi. Arkadaşlarımızın da istekleri doğrultusunda. Biga eğitimine hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Biga ile ilgili üç hedefimizden biri de eğitimli Biga. Bunun için bu güne kadar dokunmadığımız, ilgilenmediğimiz okulumuz kalmadı. Bütün okullarımızın ne ihtiyacı varsa, hepsine yardımcı olduk. Burayı hazırlarken bilgi evlerimizin ihtiyaçlarının yanı sıra okullarımızın da kullanımına sunulmak üzere çalışma yaptık. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Açılışta Biga Belediyesi Bilgi Evi fen bilgisi öğretmenleri tarafından katı iyot ve çinko parçalarıyla renk değişimi ve hidrojen peroksit, deterjan, potasyum iyodür ve gıda boyası ile sabun deneyi gerçekleştirildi.

 

Milli Eğitim’e bağlı okullar da kullanabilecek

Biga Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ahmet Ziya Özkan, haftada 3 gün bilgi evleri öğrencilerine fen bilgisi öğretmenleri tarafından bilim ve deney dersleri planladıklarını söyledi. Ayrıca Biga İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile de görüştüklerini ifade eden Özkan; “Milli Eğitim Müdürlüğü yapılan görüşme ile fen derslerini bilgi evinde işlemek isteyen okullarımıza da laboratuarımız açık olacak. Okullarımız fen laboratuarımızı kullanmak için randevu alacaklar ve onlar için uygun zamanı belirleyeceğiz” ifadelerini kullandı.


265 kalem deney malzemesi

Bilgi Evi Fen Laboratuvarı’nda en az 20 öğrenci kapasiteli. 1 öğretmen ana kumanda paneli, 3 öğrenci ünitesi, 10 deney malzeme doalbı, 6 öğrenci masası, 20öğrenci taburesi, 7 bünzen beki ve 4 adet lavabo mevcut. Toplam 265 kalem malzeme bulunan laboratuarda hazırlık odası bulunuyor. İlk ve ortaöğretim düzeyi öğrencileri için fen bilgisi ve lise düzeyindeki öğrenciler için fizik, kimya, biyoloji dallarında deneyler yapılabilecek.

 

Güvenli deney

Ana kumanda merkezinden tüm cihazların yönetilebiliyor olması ise sistemi güvenli hale getiriyor. Tüm ünitelerin kontrolleri ana kumanda merkezinden kontrol ediliyor. Herhangi bir aksilikte müdahale edilebiliyor.

 

Biga Ortaokulu’na da yapılmıştı

Öte yandan Biga’da bu kapsam ve olanaklara sahip ikinci bilim ve deney laboratuarı ise Biga Ortaokulu’nda bulunuyor. 800 kilogram atık pil toplayarak birinci olan öğrencilere Biga Belediye Başkanı İsmail Işık söz vermiş ve laboratuarın açılışını geçtiğimiz yıl Mart ayında yapmıştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum