Çanakkale 1915 Köprüsü Arazi Fiyatlarını Uçurdu

Çanakkale 1915 Köprüsü Arazi Fiyatlarını Uçurdu
31 Ocak 2017 - 12:45

Arazi fiyatı 1’di 10 oldu

Gelibolu emlakçılarından Yunus Emlak’ın sahibi Şenol Çorbacı, piyasanın ciddi bir hareketlenme içinde olduğunu anlatırken, vasıfsız arazilerin dönümünün 10 kat fazla kazandırmaya başladığını kaydetti. Çorbacı, “10 bin lirayı görmeyen dönüm fiyatları 90 bin liraya kadar çıktı. Bunlar, köprüyü, denizi, boğazı gören araziler. İmarlı araziler daha fazla artıyor. 18 Mart’ta köprü temelinin atılmasıyla daha da yüksek fiyatlar bekliyoruz. Tabi yerleşim alanları olarak yeni imara açılacak yerler göç de alacaktır” diye konuştu. 

120 binlik ‘ev’ 200 bini buldu

Lapseki emlakçıları da bölgede yoğun bir köprü gündemi olduğunu ifade ediyor. Lapseki Emlak Yöneticisi Necati Çekmez, 120 bin liraya satılan evin şu anda 200 bin liraya kadar alıcı bulduğunu anlatıyor. İpek Emlak Yöneticisi Rıfat İpek ise pek çok noktada kat be kat artışların yaşandığını söylerken, “10 liraysa 100 lira oldu. Bin lira olacak. Hiç kuşku yok. Bölge halkı elindekinin değerlendiği için memnun. Bir de nüfus gelecektir tabi. Bu da bölgenin beklediği bir şey” dedi.

Turizmde iyi günler yakın

Turizmciler de gerek yerli gerek yabancı turist açısından köprünün önemli bir ziyaretçi akını oluşturmasını bekliyor. Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği Derneği Başkanı Kemal Pazarbaşı, turizmde her şeyin ulaşımdan geçtiğini belirterek, Çanakkale’nin daha iyi erişilebilirliğiyle daha iyi talep göreceğini söyledi. 

Turizmdeki zorlu 2016 öncesinde yıllık 700 bin yerli, 500 bin yabancı ziyaretçi aldıklarını anlatan Pazarbaşı, bu rakamları iki katına çıkarmanın zor olmadığını dile getirdi. Pazarbaşı, köprü projesiyle birlikte Çanakkale’nin kendini daha iyi anlatacağını ve daha çok yakınlaşacağını kaydetti.


YORUMLAR

  • 0 Yorum