En Güzel Deve Efe Can Seçildi

En Güzel Deve Efe Can Seçildi
05 Şubat 2017 - 16:45

Biga’da bugün gerçekleşecek olan deve güreşleri öncesi kortej yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüş sonrasında da en güzel deve seçildi.

Biga Belediyesi tarafından düzenlenen ve Çınarlık Mevkiinde gerçekleşen güreşler öncesi deve sahipleri havutları giydirip süslenmiş develeri ile yürüdü.  Kortejde 18 deve yer aldı ve Diyarbakırlı Ekrem Ergün İlkokulu önünden başlayarak İstiklal Caddesi, Çan Caddesi ve Muammer Aksoy Caddesinden devam ederek, Biga Belediyesi önünde son buldu. Yürüyüşün ardından ise en güzel deve seçildi. Habibe Yüksel’e ait 13 numarada yarışan Efe Can isimli deve en güzel deve seçildi.

Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, “Her geçen gün Biga’ya olan ilgi artıyor. Türkiye’nin önemli baş pehlivan develeri Bigamız’da arenaya çıkacak. Başarılar diliyorum” dedi. Yarışmada fiziksel görünümü ve üzerindeki süsleri göz önünde bulundurularak seçilen en güzel deveye Biga Belediye Başkanı İsmail Işık tarafından altın havan çanı verildi. Habibe Yüksel ise devesinin seçilmesinden dolayı çok duygulandığını ifade etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum