Ada Şen

Ada Şen

Ada'nın Yüreği

Dışarıdalar ve Senin de Çıkmanı Bekliyorlar!

06 Mart 2018 - 16:14

Her zamankinden daha da kalabalıklar. Kadınlar ve erkekler ve yaşlılar, hepsi oradalar ve senin dışarı çıkmanı bekliyorlar. Seni sevmediklerini biliyorsun, hatta nefret ettiklerini. Gülümsemenden nefret ediyorlar. Masumiyetinden, iffetli düşlerinden, dua edişinden... Seni onlardan farklı kılan ne varsa nefret ediyorlar. Onlara kaybettiklerini hatırlatıyorsun.Zihinlerinin bir köşesinde kalan, her an rahatsızlık eden ve bir daha asla ulaşamayacakları masumiyeti hatırlatıyorsun.

Yüzüne baktıklarında şehirde kaybettikleri Tanrı'nın soluğunu hissediyorlar. Yüzlerinden utanıyorlar, akşamdan kalma sözcüklerinden, saçlarından ve sadece şehvete gömdükleri aşklarından utanıyorlar.

Senin bu şehirde yaşaman acı veriyor çok zaman.Bu sokaklarda yürümen, konuşurken insanların gözlerine bakabilecek kadar cesur olman şaşırtıyor onları.Seni bir kuyuya gömmek, taşlamak, korkulara sarmak, ateşe atmak ya da geçmiş zamanlardan kalma bir acının koynuna atmak istiyorlar. Her sabah güneşin doğuşunu, ayakta durarak, alnını toprağa dayayarak, ellerini gökyüzüne kaldırarak selamlaman şaşırtıyor.

Dışarıdalar ve senin de çıkmanı bekliyorlar.

Eğer çıktığında mahcup adımlarla yürürsen, bundan epeyce mutlu olacaklar. Başın önde kalırsa ve bugüne kadar yaptığın her şeyden utanarak yürürsen bundan mutlu olacaklar.Çünkü onlardan özür dilemeni, pişman olmanı bekliyorlar.

Kendi yüzünden nefret etmeni bekliyorlar. Güzel gözlerini gökyüzüne çevirip düşsel hayallere dalman onları tuhaf bir öfkeye yöneltiyor. Onlar gibi davranmanı bekliyorlar, unutmanı yani göksel olanı, yani alışmanı yavaş yavaş her şeye. Karanlığa...

Dilersen çık ve onlarla git!

Dilersen vazgeç "Benim" dediğin her şeyden..Kimse arkandan kötü sözler söylemez, endişe etme.İstersen çık ve onlarla git, istediğin buysa...

Ya da gitme, olanca gücünle defolmalarını söyle buradan!

Kirli yüzleriyle, hain gülümsemeleriyle, sahte ruhlarıyla birlikte buradan defolmalarını söyle.

Dışarı çık ve gökyüzüne dik bakışlarını. Asla tükenmeyeceğini anlasınlar. Düşmeyeceğini, birinin ellerini nasıl tuttuğunu farketsinler.

Dışarı çık ve parmak uçlarından güneye salınsın kırlangıçlar.

Meleklerin sözlerine karışsın kanat çırpışları..

Son taşını henüz hareket ettirmediğini haykır ve şahlarına sahip çıkmaları için son kez uyar. Atların nal sesleriyle kentin sarsılacağını söyle. Atların ayaklarından saçılan kıvılcımların bu kenti tutuşturacağını ve camlı binaları ve yüksek duvarlı binaları ve gri binaları yıkacağını hatırlat!

Dışarı çık ve hayata dokun!

Hayat avuçlarında yükselsin.

Avuçlarındaki çizgilerden nehirler taşsın sokaklara ve önüne katsın her şeyi.

Hayatı parmaklarınla hisset. Yaşamak adına savur bütün yeminlerini.

Her şeyin yeniden başladığını söyle onlara..

Aşkı savun!

Üstü başı kavga çocuklardan söz et sonra.

Dışarıdalar ve senin de çıkmanı bekliyorlar.

Senden nefret ediyorlar, sakın unutma.

Ve lütfen...

Sakın, onlarla gitme!

Lütfen, onlarla gitme...

YORUMLAR

  • 0 Yorum