Saim TUNÇMAN

Saim TUNÇMAN


İşte Biga fotoğrafı! Özü güzel, sözde kalmasın!

05 Şubat 2020 - 21:56 - Güncelleme: 05 Şubat 2020 - 22:08

Yerel seçim sürecinde ve yerel seçimler sonrası özellikle de iktidar kanadı tarafından siyasi gerginlikler üst düzeyde götürülüyordu. Bu da Biga'da ciddi siyasi gerginliklerin yaşanmasına neden oluyordu. Toplumun huzuru kaçmaya başlamıştı.
 
Ancak bir süredir Biga siyasetinde bir yumuşama görüyorum. Özellikle MHP Biga İlçe Başkanlığı'na atanan Salih Altınkaya ve yönetiminin bunda etkisinin büyük olduğunu düşünüyorum. İyi Parti ile yanyana gelebilecek olgunlukta bir duruş sergilediler. Bu duruş Bigalı olarak, Biga'da yaşayan biri olarak beni çok mutlu etti. Daha sonra ilçe kongrelerini tamamlayan Cumhuriyet Halk Partisi Biga İlçe Başkanı Osman Öztürk ve yönetimi de bu konuda duyarlı bir duruş sergilediler. Ardından Ak Parti Biga İlçe yönetiminin yeni seçilen CHP Biga İlçe yönetimini ziyaret etmesi de bu durumu taçlandırdı.

Siyaset elbette ki mücadele demektir. Siyasetteki mücadele ise Biga yararına, ülke yararına yapıldığında bir değer taşır. Biga'da macır, çerkez, pomak, yörük, boşnak, laz, kürt gibi birçok farklı kültürden gelmiş insanlar olarak bir arada yaşıyoruz. Birbirimizi seviyoruz. Derneklerimiz, yalnızca kendi kültürlerini yaşatmak için mücadele ediyorlar.
 
Biga'da artık seçim geçti. Parti yönetimlerinin normalleşmeyi sağlamaları gerekiyor. Eleştirilerden vazgeçilmeli demek olarak algılanmasın bu. Ancak düzeysiz eleştirilerle birbirimizi yormaya gerek yok.
 
Bugün bir de Biga Kent Konseyi Başkanı Metin Tatlı'nın çağrısıyla 7 siyasi parti temsilcisi aynı masada bir araya geldi ve bu fotoğraf ortaya çıktı. Ne konuştular bilmiyoruz. Şehrin sorunlarına çözüm önerilerinin konuşulduğunu bize gönderilen yazılı metinden öğreniyoruz. Elbette ne konuştukları da önemli. Ancak benim için yanyana gelmeleri de en az ne konuştukları kadar önemli.
 


Bu fotoğraf özde çok değerli. Benim en büyük dileğim, sözde kalmasın. Bunu sağlayacak olan Biga'yı yönetenler ve yönetmeye talip olanlardır. Bu fotoğraf Biga'ya kazandıracaktır. Bigalı'ya kazandıracaktır. Bu fotoğrafın sürekli olması için herkes üzerine düşeni yapmaya devam etmelidir.
Bu fotoğrafın kalıcı olması için de geçmişle uğraşmak yerine geleceğe bakmak, yapılan eleştirileri düşmanlık olarak algılamak yerine bu kentin bir ferdinin görüşleri olarak düşünmek, gazetecilere saygı duymak, bu kente hizmet etmiş herkese saygı duymak, insanları şucu-bucu diye ayırmamak gerektiğini de hatırlatmak gerekiyor.
Bu fotoğrafın oluşmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu fotoğrafın içinde yer alan isimlere de tek tek teşekkür ediyorum.
 
Fotoğraf: AK Parti'den Ahmet Şahin, CHP'den Osman Öztürk, MHP'den Salih Altınkaya, İyi Parti'den Mahmut Aydemir, Vatan Partisi'nden Hüseyin Çimen, Yeniden Refah Partisi'nden Enes Şahin, Saadet Partisi'nden Metin Yazan ve Biga Kent Konseyi Başkanı Metin Tatlı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum