Başkan Işık'tan anlamlı mesaj

Başkan Işık'tan anlamlı mesaj
30 Ağustos 2017 - 14:43

Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen 30 Ağustos Zafer Bayramı töreninin ardından bir mesaj yayınlayan Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Emperyalizme karşı kazandığımız Ulusal Kurtuluş Savaşımızın zaferle sonuçlandığı 30 Ağustos 1922 tarihi; hiç şüphesiz ki, aynı zamanda genç Türkiye Cumhuriyeti'nin kalkınma ve çağdaşlaşma mücadelesinin de başlangıcıdır.

Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere gösterdiği akıl ve bilim hedefi de yine bu müadelenin önemli mihenk taşlarıdır.

Türk Milleti'nin kanlarında taşıdığı azim ve kararlılık mirası, yüzyıllar boyu bir sonraki nesile aktarılarak günümüze kadar ulaşmıştır. 95 yıl sonra bugün, 30 Ağustos 1922'de atalarımızın gösterdiği o büyük inanç, azim ve kararlılığa her zamankinden daha çok ihtiyacımız vardır. Yine geçmişte olduğu gibi Aziz Türk Milleti'nin bugün de bu asil mücadeleyi sahipsiz bırakmayacağına eminim.

Ülkemiz yine zor günlerden geçmektedir. Üzerimize oynanan oyunlara karşı birlik, beraberlik, güç, kuvvet, azim ve kararlılıkla yine mücadele etme zamanıdır. Cehalete karşı, ülkemiz üzerinde oynanan kirli oyunlara karşı, kirli ittifaklara karşı her zamankinden daha büyük bir güçle mücadele etmeliyiz.

Bugün Cumhuriyet Meydanı'nda Aziz Atatürk'ün Anıtı önünde çelenk sunumu ve ardından 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamasını gerçekleştirdik. Milli bayramlarımızın önemsizleştirilmeye çalışıldığı son yıllarda, bayram alanlarını inadına daha çok kalabalıklaştırmalı, bayram coşkusunu inadına göstermeliyiz. Çocuklarımızı bu bilinçle yetiştirmeliyiz. Çocuklarımızı Atatürk ilke ve hedefleri doğrultusunda bilinçli nesiller olarak geleceğe hazırlamalı ve onlara güvenle bu güzel ülkeyi teslim edebilmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle Aziz Türk Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere canlarını bu vatan uğruna veren tüm şehitlerimizi saygıyla anıyor, tüm gazilerimize şükranlarımı sunuyorum."

YORUMLAR

  • 0 Yorum