Biga Belediyesi Kitap Fuarı'nın ilki başladı

Biga Belediyesi Kitap Fuarı'nın ilki başladı
27 Kasım 2017 - 16:30 - Güncelleme: 27 Kasım 2017 - 16:35

Biga Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen Biga Belediyesi 1. Kitap Fuarı açılış töreni ile kapılarını kitapseverlere açtı.

Açılışı Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, CHP Biga İlçe Başkanı Özgür Ceylan ve Yazar Hıfzı Topuz gerçekleştirdi.

Açılışta konuşan Biga Belediye Başkanı İsmail Işık; “Bu yıl birincisini gerçekleştireceğimiz Biga Belediyesi Kitap Fuarı’na hoş geldiniz. Atatürk Kültür Merkezi’mizin yapımından sonra özellikle bu mekanda bugüne kadar çok farklı etkinlikler yaptık. Her zaman ifade ettiğim gibi ben belediyeciği sadece yol, su, kanalizasyon ve park işlerinden ibaret olarak görmüyorum. Biga’yı bütün unsurlarıyla geleceğe taşımak için çalışıyoruz. Atatürk Kültür Merkezimiz, Güney Marmara’nın en büyük ve en donanımlı ve yaşayan bir üretim merkezidir. Birçok etkinlik gerçekleştiriyoruz. Bu yıl kitap fuarını da ekledik bu etkinliklerimiz arasına. Sayın Hıfzı Topuz’a da çok teşekkür ediyorum. Birçok etkinliğe katılmadığı halde Biga’yı tercih etti. Hıfzı bey tabi Türkiye’nin yaşayan çınarlarından biri. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’le tanışmış bir isim kendisi. Biga’yı da daha önce ziyaret etmiş ve Biga’yı da bilen bir büyüğümüz. Kendisine çok teşekkür ediyorum. 27 yayınevi ve 45 yazarı bu önümüzdeki hafta boyunca yoğun bir gündemle Bigalılarla buluşturacağız. Birincisini gerçekleştireceğimi Kitap Fuarı’na önümüzdeki yıllarda da devam etmek istiyoruz. Bigalıların kültür ve sanat anlamında geçmişten gelen eksikliklerini gidermek için başta kültür müdürlüğümüz ile birlikte Biga Belediyesi olarak ciddi çalışmalar yapıyoruz. Bunların da beğenildiğini görmek bizlerin çalışma şevkini arttırıyor. Bu çalışmalarımızı çeşitlendirerek devam edeceğiz. Kitap Fuarı’mızın hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

1923 doğumlu yazar Hıfzı Topuz ise “Buraya geldiğim için çok mutluyum. Başkan beyin ilgi göstermesi de beni çok mutlu etti. Fuarın ilk gününde yer alarak açılışını yapmak beni çok mutlu etti. Biga’da sosyal belediyecilik anlayışının hakim olduğunu gördüm” dedi.

Açılışın ardından yazar Hıfzı Topuz Biga Atatürk Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda söyleşi gerçekleştirdi. Atatürk’le tanıştığını, o dönemin tanıklarıyla yaptığı röportajları anlatan Yazar Hıfzı Topuz, söyleşi sonrası kitaplarını imzaladı. Biga Belediyesi Kitap Fuarı’nın ilk gününde Savaş Ünlü, Engin Gürsu, Öner Ciravoğlu kitaplarını imzalayacak. Ayrıca Leman çizerlerinden Savaş Ünlü workshop gerçekleştirecek ve imza gününde hayranlarıyla bir araya gelecek.

Fuarın açılışında ayrıca Biga Kent Konseyi Başkanı Sedat Şahin, Biga İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, Biga Belediyesi meclis üyeleri, Biga Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Melih Akyıl ve Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Erdoğan, Biga İl Genel Meclisi Üyesi Rıdvan İpek, Biga Ticaret Borsası Genel Sekreteri Halil Erol, yazarlar ve halk katıldı.

27 yayınevi ve 45 yazarın yer alacağı fuarda İlber Ortaylı, Banu Avar, İhsan Eliaçık, Osman Pamukoğlu, Ergun Poyraz, Hanefi Avcı, Hıfzı Topuz, Cihan Demirci, Kemal Ulusu, Suat Özkan, Hasan Ali Toptaş gibi ünlü isimler de yer alıyor. Ayrıca Engin Gürsu ve Fevziye Turan gibi Bigalı yazarlar da fuarda yerlerini alacaklar.

Ünlü yazarların yanı sıra Oda TV yazarları Leman çizerlerinin ve çok sayıda genç yazarın katılacağı fuarda yer alacak diğer yazarlar ise şöyle:

Savaş Ünlü, Ozan Süslü, Öner Ciravoğlu, Mehmet Genç, Hikmet Temel Akarsu, Erdal Çakıcıoğlu, Erhan Candan, Gülay Batur, Murat Aksoy, Nurgül Ateş, Pınar Ulus, Haldun Açıksözlü, Ayşe Özlem İnce, Deniz Durukan, Dilara Keskin, Emre Gül, Koray Yersüren, Gonca Özmen, Yusuf Piliç, Barış Pehlivan, Barış Teroğlu, Burak Soyer, Murat Tavlı, Yalın Alpay, Fırat İzgi, Meriç İzgi, Pia, Aydın Arif ve Kerem Fırtına.

Agapi Yayınevi, Alfa Kitap, Artemis Yayınları, Bayan Yanı, Bilgi Yayınevi, Can Yayınları, Çınar Yayınları, Çizmeli Kedi Yayınları, Destek Yayınları, Doğan Kitap, Ephesus Yayınları, Epsilon Yayınları, Everest Yayınları, Garanti İngilizce Kitapevi, İletişim Yayınları, İnkılap Kitapevi, Kapı Yayınları, Kara Karga Yayınları, Kaynak Yayınları, Kırmızı Kedi Kitapevi, Kronik Kitap, Leman Yayınları, Mona Yayınevi, Remzi Kitapevi, Savaş Yayınevi, Tutku Yayınevi ve Yapada Yayıncılık fuarda yer alacaklar.

YORUMLAR

  • 0 Yorum