Bigalı yıldız atletler kulüplerarası Türkiye Şampiyonası`nda

Bigalı yıldız atletler kulüplerarası Türkiye Şampiyonası`nda
31 Mart 2017 - 23:56 - Güncelleme: 01 Nisan 2017 - 00:05
Biga'da, okul sporlarında kros ile başlayan atletizm çabası, okul sporlarında tüm dallarda atletizm ile ivme kazanırken, artık kulüp takımı olarak da Türkiye şampiyonalarında boy gösterecekler.
 
Türkiye Atletizm Federasyonu'nun 1-2 Nisan 2017 tarihlerinde Aydın ilinde düzenlediği Türkiye U-16 Kulüplerarası Atletizm Şampiyonası'nda, Biga Gelişim Gençlik ve Spor Kulübü Takımı ilk kez yer alacak. Üstelik 16 Yaşaltı Erkekleı'de tüm kategorilerde atletleriyle, yani tam bir takım olarak.
 
Biga Gelişim Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Zübeyde Darcan, Atletizmden sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Alper Şen, yıldız atletlerin ortaya çıkmasında ve yetişmesinde özverili büyük çabaları bulunan Biga Ortaokulu Müdürü ve Takım Antrenörü Musa Çetin ile Biga Ortaokulu Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni, Antrenörü ve Kafile Yöneticisi Başak Korkmaz; Biga'nın gururu haline gelen yıldız atletlerden oldukça umutlular.
 
Türkiye Şampiyonası'nda hangi başarıyı elde ederlerse etsinler, asıl başarılarının Biga'da atletizm sporunun yaygınlaşması, Biga'da bulunmayan atletizm tesisleri, araç-gereç donanımı ihtiyacını gündeme getirme, diğer tüm spor dallarına sporcu potansiyeli üretme yönleriyle zaten öncü oldular. Bigalı yıldız atletler, Türkiye Şampiyonası'nda henüz yarışmadan bile, "Biga'da artık atletizm var" dedirten böylesi büyük bir başarıya imza atmış oluyorlar. Aydın'da elde edecekleri başarılar ise deyim yerindeyse işin ekstrası olacak. Biga Gelişim Gençlik ve Spor Kulübü Atletizm Takımı ve Türkiye Şampiyonasına katılan takımlar: -

kaynak:hepspor.net

YORUMLAR

  • 0 Yorum