Bölgenin İlk Katlı Otaparkının Temelleri Biga'da Atıldı

Bölgenin İlk Katlı Otaparkının Temelleri Biga'da Atıldı
25 Ağustos 2017 - 19:31 - Güncelleme: 25 Ağustos 2017 - 19:46

Katlı Otoparkın temeli atıldı

Bölgemizde ilk olma özelliği taşıyan ve Biga’nın en önemli sorunlarından birinin çözümünde ciddi katkısı olacak Biga Belediyesi Katlı Otopark inşaatı temel atma töreni Cumhuriyet Halk Partisi Parti Örgütü, Örgüt Yönetimleri ve Yurt Dışı Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl’ün katılımıyla gerçekleştirildi.

Törenin açılışında konuşan Biga Belediye Başkanı İsmail Işıközetle şunları söyledi:

 

“Bölgemizde ilk ve tek”

Bugün bölgenin ilk ve tek katlı otoparkının temelini atmak için burada bir araya geldik. Bundan yaklaşık 3.5 yıl önce ‘Sevgi kazanacak’ sloganıyla çıktığımız bu yolda; Biga’nın bütün sorunlarını çözmek için Biga Belediyesi olarak başta ben, meclis üyesi arkadaşlarım ve bütün personelimiz olmak üzere 7 gün 24 saat esasına dayalı çalışıyoruz. Biga hepimizin anlayışıyla Biga’yı birlikte yönetmek için projelerimizi halkımızla paylaşarak; Biga’nın kalkınmasına,gelişmesine, büyüklüğüne yakışır hizmeti almasına ve Türkiye’nin ve Güney Marmara’nın parlayan bir yıldızı olmasına ilişkin çalışmalarımız bundan sonra da devam edecektir.

 

“Önemli sorunlara neşter vurduk”

Göreve geldiğimizden bu yana Biga’nın önemli sorunlarına neşter vurduk. Biga artık su baskınlarından etkilenmiyor. İnsanlar artık evlerinde geceleri işyerimi su basar mı diye endişe etmiyor. Rahat ve huzurlu bir şekilde bu güzel ilçede yaşıyor.

Esnaf kenti, ticaret kenti olan Biga’nın çarşı merkezini bir açıkhava alışveriş merkezi mantığına uygun olarak düzenledik. Öncelikle esnaflarımızın daha fazla iş yapmasını,vatandaşlarımızın daha rahat, mutlu, huzurlu bir şekilde çarşıda alışveriş yapmalarını sağladık. Çarşı merkezi düzenlemesine ilk başladığımızda, yapım aşamasında,düzenlemeyle ilgili eleştiriler de aldık. Fakat yapılıp, tamamlanıp, bittikten sonra bizim sokağımızı da bizim mahallemizi de yapın diye istekler gelmeye başladı.

 

“Halkımızın isteklerini çok önemsiyor, birlikte karar alıyoruz”

Ben belediye başkanı olduğumda 3 hayalim vardı. Temiz bir Biga, eğitimine destek olunmuş bir Biga ve ekonomine destek olunmuş bir Biga. Allah’a şükür temizlikle ilgili bir sıkıntımız yok. Biga baştan aşağı tertemiz pırıl pırıl bir kent haline geldi. Fen lisesinden tutun, endüstri meslek lisesi, belediyemizin yapmış olduğu kreşler, yapımına destek olduğumuz anaokullarıyla birlikte her geçen gün eğitim anlamında da ciddi çalışmaların yapıldığı bir kent haline geldik. Eğitim için,eğitime destek için Biga Belediyesi’ne kim geldiyse biz kimseyi geri çevirmedik. Sadece eğitim için değil, başka herhangi bir sorunu, ihtiyacı, isteği ve önerisi olan kim varsa hepsini dinledik. Halkımızın isteklerini çok önemsiyor, birlikte karar alıyoruz . Belediyemiz hepimizin belediyesi. Bütün iletişim kanallarıyla 20 binin üzerinde vatandaşımız;ihtiyaçlarını, isteklerini bizlerle paylaştı ve biz de bunların hepsini kayıt altına aldık, hızlı bir şekilde takiplerini yaparak çözmeye çalışıyoruz.

 

“3.5 yılda 100 milyon liradan fazla bütçelik yatırım…”

Bugüne kadar 3.5 yılda 100 milyon liradan fazla bütçemizi elle tutulur gözle görülür yatırımlara harcadık. Atatürk Kültür Merkezi, yarım kalan belediye binasının tamamlanması, Avcılar Köprüsü, Şehir Parkı, yine diğer mahalle aralarında yapmış olduğumuz parklar, yol düzenlemeleri, altyapı… 3 yılda harcadığımız bütçenin yüzde 60’ını bu altyapı ve üstyapı yatırımlarına ayırdık. Bunlar Biga Belediyesi ölçeğinde çok önemli rakamlardır. Kentimizin ihtiyaçlarını hem de insanlarımızın mutlu ve huzurlu yaşayabilmesi için gerekli olan bu yatırımları yapmak zorundaydık ve bugün onlardan en önemlilerinden bir tanesi bu bölgenin belki de Türkiye’nin sorunu otopark projemizin temelini atacağız.”

 

“Esnafımıza çok teşekkür ediyorum”

Ben belediye başkanı olmadan önce seçim çalışmaları esnasında birkaç kez anket yaptırdık. Bu anketlerden açık ara kent içi otopark sorunu çıkmıştı. İşte bunu bildiğimiz için öncelikle çay kenarımızı 10 bin tondan fazla asfalt döşeyerek 2 bin araçlık bir otoparka dönüştürdük.

Burada bu projeyi hayata geçirmeye niyetlendiğimizde burada mal mülk sahibi esnaflarımıza da teşekkür ediyorum. Hepsi başından sonuna bize destek oldular. Hiçbir problem çıkarmadılar. Biz de onlardan aldığımız güven duygusuylamüteahhitimizle görüştük. 8 ay gibi bir tamamlanma süresi var. Ama Gürbüzler İnşaat bu konuda çok başarılı. Bize katlı otopark projemizin inşaatını 6 ay gibi bir sürede tamamlayacaklarının sözünü verdiler.

 

“Kapalı Pazaryeri ihalesi sonuçlandı”

Ocak ayında talihsiz bir şekilde yoğun kar yağışı sonunda kapalı pazaryerimizin çatısı çöktü. Herkesin çok merak ettiği bu ihalemizi 10 Ağustos günü tamamladık. Birkaç gün önce de ihale sonuçlandırıldı. Kesinleştirildi. Ve müteahhitsözleşme yapmaya davet edildi. İnşallah kısa sürede başlayıp tamamlayacağız. Hal binamızı da şehrin dışına alacağız. Hem o bölgemizi rahatlatacağız hem de pazaryerimizi biraz daha büyüterek pazaryerinin de daha verimli ve randımanlı kullanılmasını Biga halkının alışverişlerini daha rahat ve huzurlu yapmasını da sağlamış olacağız.

 

“Paris’in Eyfel Kulesi neyse, köprümüz de o olacaktı”

Ben her zaman Biga’nın birlik ve beraberlik içinde sorunlarını aştığını, Biga söz konusu olunca kenetlendiğini, bir araya geldiğini gururla her yerde ifade ettim. Fakat ne yazık ki geçtiğimiz hafta bütün Biga kamuoyunun üzüntüyle izlediği Kocabaş Çayı Köprümüzün üstünün kapatılması konusunda DSİ bahane edilerek çalışmamız engellendi. Biz de Biga halkının daha fazla zarar görmemesi, daha fazla sıkıntı yaşamaması için köprümüzü söktük ve aşağıya indirdik. İnşallah bundan sonraki süreçte Biga’nın o projenin iptal ettirilmesiyle ne kaybettiğini de bütün Bigalılara göstereceğiz. O proje tamamlansaydı Biga denilince akla gelecek örnek bir proje olacaktı. Belki biraz abartı gibi gelebilir ama EyfelKulesi neyse Paris için; bizim köprümüzün üzerinin kapatılması da o olacaktı, Biga denilince akla gelecek bir eser olacaktı. Ama ne yazık ki basit, sığ bir siyasi polemik konusu yapılarak engellendi. Ama biz onun Biga’ya nasıl olursa olsun kazandırılması konusunda iddialıyız. Israrlıyız. Ve onu Biga’ya mutlaka kazandıracağız.

Biz de Biga’nın sorunlarının çözümü ile ilgili trafik başta olmak üzere Biga’mızın ihtiyaçları nelerse bunları biliyoruz. Tespit ettik. Çözümleri için çalışıyoruz. Biz verdiğimiz sözlerin her zaman arkasında olduk. Hiçbir zaman yapamayacağımız bir sözü de vermedik. İşte olmaz denilen, yapılamaz denilen katlı otopark. Bu bölgede ilk ve tek. Örneği yok. Bu iş Biga’ya nasip oldu.

 

Acı haber

Bugün aslında burada çok daha fazla katılım olacaktı genel merkez düzeyinde. Fakat programdan birkaç saat önce çok üzücü bir haber aldık. Çanakkale Milletvekilimiz Muharrem Erkek’in annesi hakkın rahmetine kavuştu. Kendilerine buradan bir kez daha rahmet dileklerimi iletiyorum. Allah nur içinde yatırsın. Diğer genel başkan yardımcılarımız ve milletvekillerimiz aramızda olamadılar. Ama Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Sayın Tekin Bingöl bizi yalnız bırakmadı. Ben kendilerine katılımları için bir kez daha teşekkür ediyorum. Ve katlı otoparkımızın Biga’mıza, bölgemize ve Çanakkalemize hayırlı olmasını diliyor, katılımlarınız için hepinize teşekkür ediyorum.

Biga Belediye Başkanı İsmail Işık’ın ardından konuşan Parti Örgütü, Örgüt Yönetimleri ve Yurt Dışı Örgütlerden Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ise CHP’li belediyelerin yönetim amaçlarını anlattı ve ardından Kocabaş Çayı Köprüsü’nün üstünün kapatılmasının engellenmesiyle ilgili konuştu. Genel Başkan Yarımcısı Bingöl özetle şunları söyledi: 

 

“Tek amacımız halkın mutluluğu”

Her siyasi partinin kendi bakış açısıyla, kendi duruşuyla ilgili bir belediyecilik anlayışı söz konusudur. Bizim partimizin belediyecilik anlayışı ise sosyal demokrat belediyecilik anlayışıdır. Ki bu da insan odaklı belediyeciliktir. Sosyal belediyeciliktir. Bir tek temel anlayışı vardır. O da o kentte yaşayan vatandaşlarımızın hangi siyasi partiye mensup olursa olsunlar, ayrım yapmaksızın onlara hizmet vermek, daha yaşanabilir bir kent yaratmak ve memleketin huzurunu sağlayacak bir anlayışıyla, ötekileştirmeden, ayrıştırmadan hep birlikte kardeşçesine yaşayacak bir belediyecilik anlayışını hayata geçirmek. Temel amacı budur bizim belediyelerimizin. Türkiye’nin neresine giderseniz gidin CHP’li belediyelerle diğer belediyelerin farkını göreceksiniz. Bizim amacımız halka hizmet.

Bizim bakış açımızda, bizim vicdanımızda asla yolsuzluk yoktur. Biz sadece ve sadece hayatın neresinde olursak olalım,bir tek konuya kilitleniriz. Vatandaşlarımızın daha iyi koşullarda yaşamasını sağlamak, onlara hizmet etmek. Onun için biz parti olarak, belediye başkanlarımız, meclis üyelerimiz, milletvekillerimiz her kim olursa olsun kesinlikle hiçbir usülsüzlüğe, hiçbir yanlışlığa asla fırsat vermedik, vermeyeceğiz. Temel şiarımız halkın mutluluğu. Her belediyemiz bu anlayışla hareket ediyorlar.

 

“Elinizi vicdanınıza koyun”

Belediye başkanımızla sohbet ettik. Bigalı kardeşlerimizin daha iyi yaşayabilecekleri ne hizmet varsa üretmeye gayret edeceğiz. Son günlerde Biga’nın bir gündemi var. Olumsuz Türkiye gündeminin yanı sıra bir de bu köprü gündemi var. Ne yapmış belediye başkanı? Bir köprü inşa edilmiş. O köprünün vatandaşlar köprüyü kullanırken daha sağlıklı bir şekilde,yağmurdan çamurdan etkilenmeden geçebilmeleri için estetik yapısını da dikkate alarak görsel olarak da Biga’ya zenginlik katacak, Biga’yı marka kent yapmak üzere bir proje gerçekleştirmiş. Belediye başkanımıza sordum. Bunun teknik olarak statik hesapları yapıldı mı. Evet yapıldı. Yani o köprünün üzerini kapatmak için gereken malzemenin,herhangi bir rahatsız edici yük getirmesi söz konusu değil. Niye? Biz çünkü bilime çok önem veriyoruz. Biz bilimsel anlamdan onun hesabını kitabını yapmışız. Ve görmüşüz ki hiçbir sakıncası yok. Pekii niye engelliyorsun kardeşim!Malzemeler gelmiş, inşaatı başlamış. Bırak da biran önce o inşaat bitsin. O köprüyü halk daha güzel ortamda kullansın. Yok. Yaptırmazlar. Niye? Çünkü burası CHP’li belediye. Soruyorum size. Elinizi vicdanınıza koyun. CHP’li belediye başkanı bu belediyede olmasaydı, o köprü inşaatı durdurulur muydu? E bu Bigalıya yapılan vicdansızlık değil mi!”

 

“Bigalı faydalanmasın mantığı yanlış”

O köprünün üstünden AKPli kardeşlerim de geçecek. CHP’li kardeşlerim de geçecek. MHP’li kardeşlerim de geçecek. Onların hepsi bizim başımızın tacı. E bırak bu güzel eser çıksın meydana. Bigalı faydalansın. Niye durduruyorsun? CHP’li belediyeler iş yapıyor, hizmet üretiyor. Bu hizmet de çıkarsa Bigalı hemşehrilerimiz böyle güzel bir eser Biga’ya kazandırıldığında takdir edecekler. Aman da takdir etmesinler. Boşverin Bigalı faydalanmasın. Mantığa bakın.

Biz mücadele etmeye alışan bir siyasi partiyiz. Bizim belediyelerimize sürekli müfettiş gönderirler. Biri gider biri gelir. Acaba bir şey bulabilir miyiz diye. Her gelişlerinde elleri boş giderler. Çünkü bizim belediyelerde herhangi bir usülsüzlük olmaz. Tabi bir şey bulamayınca da işte böyle anlamsız bir şekilde bu tür hizmetlerin önünü nasıl keseriz’ diye çalışırlar.”

 

“Umut ediyorum ki yanlıştan dönülür”

Neyse Allah’tan katlı otoparkın temel atma törenine bir kulp bulup da bu töreni engelleyemediler. Bu katlı otopark Biga’nın trafiğini rahatlatacak. Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla araçlarını bırakacaklar. Ne var bunda. CHPli belediye puan kazanır. Olmaz. Ayıptır, günahtır. Bigalılara yapılan saygısızlıktır bu. Bundan önce belediye başkanları yok muydu. Hepsi bir şeyler yaptı. Hepsinden Allah razı olsun. Koltuk baki değil. Önemli olan kalıcı hizmetler yapmak. Bu kalıcı hizmetlerden sizin çocuklarınız, torunlarınız faydalanacak. Umut ediyorum ki en kısa zamanda bu yanlıştan dönülür, kış gelmeden o köprünün üzeri kapatılır,vatandaşlarımız da karda-kışta, yağmurda-çamurda o köprüyü rahatlıkla kullanırlar. Aydınlatmasıyla görsel güzelliğiyle de Biga’ya bir mimari eser olarak da renk katar. Ben bu güzel tesisin projelendirilmesinde, kararının alınmasında ve hayata geçirilmesinde emeği olan sevgili belediye başkanımıza, belediye meclis üyelerimizin tamamına, teknik kadroya, belediye emekçilerimize ve işi yapacak olan firmaya başarılar diliyorum. İnşallah sık sık Biga Belediyesi’nin Biga’ya kazandıracağı böylesi güzel tesislerin temel atma ve açılış törenlerinde bir arada oluruz düşüncesiyle sizleri en içten duygularımla sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

Konuşmaların ardından Biga Belediyesi Katlı Otoparkı’nın temeli atıldı.

Temel atma töreninde CHP Genel Merkez Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Serdar Soydan, CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, CHP Biga İlçe Başkanı Özgür Ceylan, CHP Çan İlçe Başkanı Ümran Aydın, CHP Lapseki İlçe Başkanı Abdülkadir Özeren, Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, Karabiga Belediye Başkanı Muzaffer Karataş, İl Genel Meclisi Üyeleri Halil Kaya, Ünsal Öntürk, belediye meclis üyeleri, parti yöneticileri ve halkın yoğun katılımı dikkat çekti.

 

Katlı Otopark hakkında

Biga Belediyesi Katlı Otoparkı, Sakarya Mahallesinde batıda Cengiz Topel Caddesi, doğuda Bayram Sokak’ın kesişimindeyer alıyor. Biga Belediyesi katlı otoparkı parsel içinde alanın doğusunun giriş yapılacak şekilde 920 m2 taban alanı ile parsele oluşturulmuştur. Bina bodrum + zemin + 8 kattan oluşmaktadır. Bodrum ve zemin kat 920 m2, diğer katlar 963 m2 olmak üzere toplam inşaat alanı 9.544.00 m2’dir. Katlar arasındaki araç sirkülasyonu araç asansörü ile sağlanmaktadır. Birinci kattan itibaren park alanları olmak üzere 8 kattaki toplam araç kapasitesi 280 adettir. Üst katlarda park alanları ile teknik oda bulunmakta, zemin katta teknik odalar, wc ve 18 adet dükkan bulunmaktadır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum