ÇOMÜ, YUNUS EMRE ENSTİTÜSÜ TÜRKÇE YAZ OKULUNA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen 2025 Türkçe Yaz Okulu kapsamında 57 ülkeden gelen öğrenciler, Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde Türkçe ve Türk kültürünü deneyimleme fırsatı buluyor.

ÇOMÜ, YUNUS EMRE ENSTİTÜSÜ TÜRKÇE YAZ OKULUNA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR
08 Temmuz 2025 - 11:58
Bu önemli organizasyonun bir ayağı da Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde (ÇOMÜ) gerçekleşiyor.
ÇOMÜ’deki programa, farklı coğrafyalardan gelen 19 uluslararası öğrenci katıldı. ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, öğrencileri Rektörlük VIP Salonu’nda ağırladı. Buluşmaya üniversite üst yönetimi ve Yunus Emre Enstitüsü temsilcileri de katıldı.
“TÜRKÇE ÖĞRENİRKEN KÜLTÜRÜ DE TANIYACAKLAR”
Rektör Erenoğlu konuşmasında, “Farklı ülkelerden öğrencileri Çanakkale’de ağırlamaktan mutluyuz. Program boyunca Türk kültürünü, el sanatlarını, müziğimizi ve özellikle Çanakkale’nin tarihini tanıyacaklar. Bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Yunus Emre Enstitüsü temsilcisi Canan Rabia Tarakçı ise öğrencilerin hem dil eğitimi hem de kültürel zenginlik anlamında verimli bir süreç geçireceklerini vurguladı. TÖMER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Melek Kalın Salı ise hedeflerinin, öğrencileri Türk dili ve kültürüyle donatarak, onları birer gönüllü elçiye dönüştürmek olduğunu belirtti.
60 SAATLİK EĞİTİM, DOLU DOLU ETKİNLİKLER
Program süresince öğrenciler, TÖMER bünyesinde 60 saatlik Türkçe eğitimi alacak, aynı zamanda kültürel geziler, atölyeler ve sanatsal etkinliklerle Çanakkale’yi daha yakından tanıyacaklar.
Katılımcı öğrenciler ise ilk izlenimlerinin çok olumlu olduğunu ve kendilerini şanslı hissettiklerini belirtti.

Kaynak: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

YORUMLAR

  • 0 Yorum