Hacıköy Sanat Evinden Bir ilk Daha

Hacıköy Sanat Evinden Bir ilk Daha
30 Ağustos 2017 - 15:24

Hacıköy Sanatevi “Mutluköy” ile Seyircilerin Karşısına Çıkmaya hazırlanıyor.
Biga’da bir ilk olan Hacıköy Sanat Evi’nden bir ilk daha

Biga’da bir ilk olan Hacıköy Sanat Evi’nden bir ilk daha. 2016 yılında Biga’da bir ilk olma özelliği taşıyan, bizim tanımımızla “birkaç güzel insan” ın, yani; Gökçe Çoşkun, Naime Sürenkök, Bilge Derdiyok ve çocukların açtığı Hacıköy Sanat Evi, Ömer Tirendez ve Murat Gülcen’in destekleriyle bir ilki daha gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorlar.

Sanat Evi üyesi çocukların sahneye koyduğu, “Mutluköy” oyununu sahnelemek için gün sayıyorlar.

15 Eylül 2017 Cuma günü saat 20.00 da Hacıköy Eski Okul Bahçesinde. Olur da yağmur, rüzgar olursa "Ada Bilgi Evi"nde. 20 Eylül Çarşamba günü saat 19.30 da ise "Ada Bilgi Evi"nde “Mutköy” Oyununu sahneleyecekler. Başta çocukları olmak üzeri tüm emeği geçenleri Asagidemirci.net olarak gönülden kutluyor, sergiliyecekleri oyunları heyecanla bekliyoruz.

Sergilenecek oyunu Gökçe Coşkun aşağıdaki dizelerle anlatıyor:

Sanatevi üyelerinin içi içine sığmıyor bu aralar; çünkü çok yakında kendi yazdığımız tiyatro oyununu oynayacağız.

Provalarımızı köyün eski okul bahçesinde yapıyoruz, ben evimden okul bahçesine doğru yürürken bisikletlerinin üstündeki çocuklar "Gökçe Ablaaa" diye bağırarak beni karşılıyorlar. Etrafımı sardıkları zaman kendimi bir ışık hüzmesinin içinde gibi hissediyorum; onlar yanımdayken hiç bir şeyden korkmuyorum ve endişe duymuyorum. Onlarla bu yolu birlikte yürüdüğüm için, birlikte tiyatro yaptığımız için, benim yazdığım şarkıları ezberleyip ben söylemeye başladığımda bana eşlik ettikleri için, bana gülümsedikleri için, bana güvendikleri için, yanımda ağladıkları ve dertlerini benimle paylaştıkları için, ve onlara sarılabildiğim için kendimi çok şanslı hissediyorum. "Şükran" kelimesini çok kullanmamakla beraber son zamanlarda anlamını içimde hissediyorum; en çok da çocukların, hayvanların ve meyve ağaçlarının yakınındayken.

Haftada bir "genel prova" alıyoruz ve o provalara Murat, Ömer ve Bilge de katılıyor. Murat oyunumuzu senaryolaştıran kişi, aynı zamanda da yönetmenimiz. Ömer de oyuncu koçumuz; gerektiğinde çocuklar için yere kapanıp masa bile olabiliyor:) Bilge ise bu ekibi koordine eden kişi; sahne giriş çıkışlarını hatırlatıyor, unuttuğumuz zaman bize tatlı sesiyle sufleler veriyor. Bir dee o bir son hava bükücüüü! Yok pardon; son anı biriktiriciii! Her provada fotoğraf ve video çekiyor; onları düzenleyip hep birlikte izleyeceğiz günün birinde.

Hikayesini birlikte kurguladığımız, senaryosunu ise Murat Gülcen'in yazmış olduğu oyunumuzun ismi "MUTKÖY" oldu. Hikayeyi şöyle özetleyeyim; renklerin ve müziğin yok olduğu bir köyde herkes mutsuzluk içinde yaşarken köye yeni gelen aile köy halkı için bir umut olur. Acaba Mutköy halkı eski günlerdeki gibi neşeli olabilecek midir?

"MUTKÖY" oyunu 15 Eylül Cuma günü saat 20.00da (hava ile ilgili bir sorun olmazsa) Hacıköy Eski Okul Bahçesinde. Olur da yağmur, rüzgar olursa "Ada Bilgi Evi"nde.

20 Eylül Çarşamba günü saat 19.30 da ise "Ada Bilgi Evi"nde oynayacağız. Hepiniz davetlisiniz. Naime, ben, çocuklar, Bilge, Ömer ve Murat sizleri sabırsızlıkla bekliyor olacağız, görüşmek dileğiyle!

Gökçe Coşkun Biga/ÇANAKKALE

Kaynak: Aşağıdemirci.net

YORUMLAR

  • 0 Yorum