MOTORİNE GECE YARISINDAN İTİBAREN 2 LİRA 5 KURUŞ ZAM GELDİ

Motorin fiyatlarına gece yarısından itibaren litre başına 2 lira 5 kuruş zam yapıldı. Benzin fiyatlarında ise herhangi bir değişiklik olmadı.

MOTORİNE GECE YARISINDAN İTİBAREN 2 LİRA 5 KURUŞ ZAM GELDİ
04 Eylül 2025 - 11:31
Zam sonrası İstanbul’da motorin litresi ortalama 54,26 TL’ye yükselirken, Ankara ve İzmir’de 55 TL’nin üzerinde, Adana’da ise 56 liranın üzerine çıktı. Örneğin İstanbul’da motorinin önceki fiyatı 52,21 TL iken, yeni zamla 54,26 TL oldu.
Uluslararası piyasalarda Brent petrol fiyatları yüzde 0,30’luk düşüşle 68,93 dolar seviyesinde işlem görürken, yılbaşından bu yana yaklaşık yüzde 8 değer kaybetti. Ancak bu fiyat dalgalanmaları Türkiye’de akaryakıt fiyatlarına zam veya indirim olarak yansıyor.
Akaryakıt fiyatları; uluslararası petrol ve ürün fiyatları, döviz kurları ve vergiler dikkate alınarak Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından belirlenen formüllerle hesaplanıyor. Rafineri çıkış fiyatına ÖTV, KDV ve dağıtım ile bayi payları eklenerek pompa satış fiyatları oluşuyor.

Kaynak: Haberler.com/https://www.haberler.com/ekonomi/motorine-dev-zam-geldi-56-lirayi-asti-19011833-haberi/

YORUMLAR

  • 0 Yorum