Buse Duman

Buse Duman


Pardon Ama… Değişeceksiniz! Öyle ya da Böyle…

02 Nisan 2018 - 17:18

Biraz riskli bir yazı olacak belki de. Haykıramadıklarınızı yazmayı deneyeceğim. Artık daha fazla zihniyet değiştirin cümleleri kurmayacağım. Milletçe oraları çoktan aştık, uyarı kısmı geçti artık.

“Söylediklerin, karşındakinin anladığı kadardır” demişler. İnsanlar, aslında düşünmediğiniz bir şeyi kastetmişsinizcesine size tavır alabilir hatta olayları çok farklı yerlere çekebilirler. Yanlış anlaşılmamak için uğraşmak… Nereye kadar?

Bakın tecavüz olaylarına girerek bir katta ben mide bulandırmak istemiyorum. Doğrular, yanlışlar her zaman tartışılsa da bu insan bile olmayan varlıkların yaşamasının insanlık suçu olduğu konusunda hemfikir olacağımıza eminim.

Ama problem şurada, bu son noktaya gelmeden önce ki ilk adımlarda… Ailede, çocuklukta, ergenlikte, gençlikte. Kısacası asıl problem yetiştirilişte.

Sıvazlamayacaksınız kardeşim!

Erkek evlilik dışı cinsel ilişkiye girerken ve bir kadını tabiri caizse kullanıp attığında, kalbini kırdığında onunla gurur duymayacak ve sırtını sıvazlamayacaksınız.

Anlamayacaksınız kardeşim!

Kadına her konuda yasaklar koyarak, yalnızca eğlenmek istediğinde onu yanlış tanımayacak ve yanlış anlamayacaksınız.

Devam edeceğim, henüz bitmedi.

Ahlaklı olmayı önce erkeklere öğreteceksiniz. Ahlak dediysem, kapalı geri kalmış bir zihniyetten bahsetmiyorum. Güzel insan olmayı, güzel bakmayı, güzel düşünmeyi kastediyorum.

Çocuklarınıza isteği dışında kimsenin onlara dokunamayacağını öğretecek, korkusuz yetiştireceksiniz. Aynı şekilde cinsiyet ayrımı olmamaksızın onlarında başkalarına dokunamayacağını öğreteceksiniz.

Namusun bacak arasında olmadığını, insanları buna göre yargılayamayacaklarını öğreteceksiniz.

Haksızlığa, yanlışa, zalimliğe susmayacak, susmasına teşvik etmeyeceksiniz. Aynı şekilde tepkisiz kalmayacak, tepki koymayı gösterecek, ört pas edilmesine izin vermeyecek ve bunu öğreteceksiniz.

Emir kipiyle konuşuyorum evet. Çünkü artık öneri kısmı bitti. Öğrenecek ve öğreteceksiniz. Aksi halde insanlık, yanında ruhlarımızı da alarak yok olacak.

Ben bir kadınım! Hayır, hayır… Ben bir insanım. Zarar görürüm diye 8 den sonra dışarı çıkmaya korkmayacağız artık, çıkacağız. Daha çok çıkacağız ki, yaşamak için yaptığımız aktiviteleri aranmak olarak görmesiler,

Daha çok kahkaha atacağız, atacağız ki bunun yalnızca mutluluk belirtisi olduğunu, bir erkeği arzulamakla alakası olmadığını anlasınlar,

Daha çok insanla muhatap olacağız ki, insanların birbiriyle konuşması için cinsiyetin bir önemi olmadığını, bir erkek ve bir kadının yalnızca dostta olabileceğini kabul etsinler diye.

Arkadaşlar, kişi kendinden bilir işi demişler. Yapılan her hareket zihniyetiniz kadar kirli değil üzgünüm.

Ahlak beyindedir, öncelikle bunu kabul edeceksiniz.

Özgürce hareket edeceğiz. Her saatte, her mekanda, her olayda bulunacağız ve bunun tek sebebi canımızın yaşamak istemesi olacak, aranmamız değil.

Kadın-Erkek çok önemli değil. İnsan olmayı öğreneceğiz, hep birlikte.

Alışacaksınız. Hanımhanımcık değil, işini erkek gibi yapan değil, kadın gibi yapan, cesur, cüretkar, insan gibi kadınlara alışacaksınız.

YORUMLAR

  • 0 Yorum