Yeni Nesile Özel "Z Kütüphane" Açıldı

Yeni Nesile Özel "Z Kütüphane" Açıldı
21 Aralık 2017 - 22:51

Biga İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, gerçekleştirdiği projeyle Biga’da bir ilke imza attı. Tevfik Emin Başarır İlkokulu Okulunda bugün Z- Kütüphane açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa Kaymakam Mustafa Can, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Şahin ve okul müdürleri katıldı.

Açılışta konuşan Kaymakam Mustafa Can, okullarda kütüphanelerin daha modern, öğrencilerin ihtiyaçlarına daha iyi cevap verecek zenginleştirilmiş şekliyle yaygınlaşmaya başladığına dikkat çekti. Tevfik Emin Başarır İlkokulunda da Z Kütüphanenin ilkinin açıldığını söyleyen Can, diğer okullarda da bu projenin yaygınlaştırılacağını belirtti. Can, bu kütüphaneyle çocukların teknolojik alt yapıyı oluşturan bütün sosyal, kültürel doküman ve kitaplara ulaşabilecekleri ve sıkılmadan kitaplara ulaşabilecekleri bir ortam oluşturulduğunu dile getirdi.

Mandela, satranç gibi öğrencilerin gelişimini destekleyecek alanların yer aldığı yeni nesile hitap eden kütüphaneden ilkokul öğrencileri dönüşümlü olarak faydalanabilecek.

Kütüphanenin yanında ayrıca okulda özel eğitim gerektiren öğrencilerin eğitim göreceği, özel olarak hazırlanmış özel alt sınıfın açılışı da yapıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum