Saim TUNÇMAN

Saim TUNÇMAN


Bu hastane Biga'ya yakıştı ama...

24 Mayıs 2018 - 13:52 - Güncelleme: 27 Mayıs 2018 - 01:20

Biga Devlet Hastanesi'nin başarılı Başhekimi Uzman Doktor Akif Zaloğlu'nun davetiyle küçük bir gezi gerçekleştirdik. Yeni Biga Devlet Hastanesi'nin tüm poliklinikleri ile Acil Servis'inin yeni binaya taşındığını söyleyen Başhekim Zaloğlu; "Biga başta olmak üzere bölgemizdeki tüm vatandaşlarımıza hizmet edebilecek kapasiteye sahibiz" dedi.

Başhekim Zaloğlu ayrıca Acil Servis'in taşındığını bilmeyen vatandaşların girişleri şaşırdığını ve eski binaya yöneldiklerini söyleyerek uyarıda bulundu. Başhekim Zaloğlu, yeni girişin Siteler Bölgesi 15 Evler tarafından olduğunu ve vatandaşların özellikle bu konuda dikkatli olmaları gerektiğini ifade etti.

Lütfen dikkatli olalım. Sağlık şakaya gelmez. Her saniyenin önemli olduğu anlar olabilir. Bu yüzden Acil Servis'in yeni girişini bir kez olsun görün derim.

Yüksek kapasiteli sağlık hizmetleri için tasarlanan ve yapımı tamamlanan yeni Biga Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde 4 acil pratisyen hekimi ve 2 acil tıp uzmanı çalışacak. Acil Servis girişi Siteler bölgesi tarafından verilmiş. Ayrıca hastane kadrosu da büyümeye devam ediyor. Dahiliye'de Uzman Doktoru Elif Nazlı Serin Ataş'ın katılımıyla doktor sayısı 4'e çıktı. Nöroloji'de ise Nilden Kahyaoğlu göreve başladı ve doktor sayısı 2'ye çıktı.

Başhekim Zaloğlu'na ben teşekkür ediyorum. Başarılı işler ortaya koyuyor. Kavga etmek yerine üretmeyi tercih ediyor. Bu da bir yöneticide olması gereken vasıflardan biri. Biga Devlet Hastanesi yeni binasıyla ve yeni imkanlarıyla birlikte Biga'mıza ve bölgemize hizmet edecek. Daha güzel işler ortaya koyulabileceğine ben inanıyorum.

Türk doktorları, daha iyi imkanlar sunulduğunda daha başarılı işler gerçekleştirecek bilgi ve birikime sahipler. Bu konuda şüphem yok.

ANCAK NEYE KARŞIYIM?
Biga Devlet Hastanesi ile ilgili eleştiri yapıldığında bir parti ilçe başkanının yanıt vermesine...

Hastane yönetimi varken, açılış tarihinin bir parti ilçe başkanı tarafından duyurulmasına...

Bir parti ilçe başkanının, facebook sayfasında fotoğraf paylaşan gazeteciyi tehdit etmesine...

Devletin imkanları kullanılarak yapılan hastanenin bir parti yöneticisi tarafından çarşaf çarşaf fotoğraflar çekilerek siyasi rant malzemesi olarak kullanılmasına...

Hastane personelinin neyi paylaşacağına, kimle konuşup kimle konuşamayacağına bir ilçe başkanının karışmasına...

Devlet Hastanesi'ne personel alımında, bir partinin referansının geçerli olmasına, yani liyakat yerine itaatin tercih edilmesine...

İtaati tercih etmeyenlerin, bir partinin milletvekili tarafından hedef gösterilmesine...

Bu hedef gösterilen personelin, milletvekili direktifiyle mobinge maruz kalmasına...

Sesi yüksek çıkanların, sırf sesi yüksek çıktığı için haklı sayılmasına...

Sesi daha az çıkanın haksız muamelesi görmesine...

Kısacası... Ben bu haksızlıkların tamamına karşıyım.

Sadece küçük ve dar görüşlü insanlar, tehditle iş yaptırabileceklerini düşünürler. Siz siz olun, kimi tehdit ettiğinizi iyi bilin.

YORUMLAR

  • 0 Yorum